Phnom Penh

Efter var relativt chockartade och (faktiskt) otrevliga start i Siem Reap, sa var Phnom Penh sannerligen ett uppbyt, aven om det inte fullt ut var var melodi sa var det en renare, mysigare stad.

Vi agnade var enda heldag dar at att hardforhandla ner priset hos en tuck-tuck chaffis och begav oss ut till det omtalade Killing fields.


Pa omradet dar Killing Field nu ligger upptacktes 129 massgravar med uppskattningsvis 17000 kroppar, tillhorande offer for de roda khmerernas utrensning. Hogarna med dodskallar ar en symbol for vad de kambodjanska kommunisternas utopi inneburit i praktiken. Nar vi vandrade omkring pa omradet ekade bara de hortidliga orden "aldrig mer,"  som proklamerades efter Auschwitz och andra varldskriget. Tomma ord hade det visats sig. 
Idag kanns det som att allt detta hemska har forvandlats till ett varumarke for att locka till sig turister och for att kranga filmer och bocker, vilker berovar de doda deras vardighet och personlighet. Samtidigt som det bara gor dem alla till namnlosa offer.

 



En ny, spannande, busstur a la Cambodia, tog oss ner till detsom ju sagt skulla bli "det nya Thailand," namnligen sihanoukville. Antligen omges vi av strander igen och plotsligt kanner vi oss mycker mer hemma.
Har kommer vi spendera nagra ljuvliga dagar med att gora sa lite som mojligt. (aven om vi, hurtiga som vi ar, bosatt oss relativt langt fran stranderna och "tvingas"cykla varje dag) den femte fyller en av oss ar, (och det ar inte jag) Den dagen ska vi gora sa speciell det bara gar. Hennes telefon fungerar, sa mitt forslag ar att ni bombar henne med grattis-SMS :)

ER Lina

 

 


Kommentarer
Postat av: fidde

Hej, ska börja matlagning inför förfest snart. Saknar er... Börjar bli länge nu. Men snart så e ni här igen. Sola lite för mig oxå, massor med kramar på er bägge, over and out! P.S. Tanten hälsar :)

2009-01-31 @ 17:26:45
Postat av: Camilla o Ola

Hej tjejer! Förstår att ni har det helt underbart!!

Man blir ganska avis... Fast just nu har vi fullt upp med planering så det e rätt skoj det med!!

Hoppas ni har tid över den 23 maj ;)

Massa goa kramar från oss!! Saknar er massor!!



2009-02-01 @ 17:18:36
Postat av: Fam. Svensson i Varalöv

Stort grattis till Cilla.Hoppas du får en riktigt bra och minnesvärd födelsedag.Kram från oss i Varalöv

2009-02-04 @ 14:14:32
Postat av: Fanny

Grattis Cilla hoppas att du fick en bra dag!! :)

2009-02-05 @ 20:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0