Kambodja

Efter en 4 timmar i en minibuss fran Koh Chang och nagon timme vantandes pa att fa vara visum godkannda anlande vi slutligen till den Kambodjanska gransen. I 30 graders varme stappalde vi som gravida kvinnor (den stora rygsacken pa ryggen och den lilla rygsacken pa magen) fram till passkontrollen vid gransovergangen. Lamnade at odet tog vi oss over gransen utan att bli bestulna pa varken pengarna eller livet. "Pocket picking" ar ett vanligt extra-knack for de sma barnaskarorna som cirkulerar tatt har i Kambodja. Darav kankse ni forstar var mycket charmiga stil over gransen med pengar och handbagage over strikt uppsyn.

Slutdestinationen for dagen var Siem Reap. Det som stod mellan oss och malet var nu endast en 6 h lang resa i en buss, utan AC men med val fungarende TD (Tvardrag), pa en grusvag. En grusvag varre an familjen Svennsons grusvag nar den ar som varst. Ja, jag vet inte ens om det ska fa kallas grusvag. Det narmsta vi kommer ar att den var gjord av grus men en vag var det ju kanppast.

Med livet i behall aven efter den har utmaningen unnande vi oss en liten sovmorgon for att frammat kvallstid vila ogonen pa solnedgangen bortom det varldsberomda Angkor Wat. Ett magestatisk byggnadsverk!

Tempelomradet runt Angkor Wat och framforallt salva Angkor Wat ar helt obeskrivligt. Det har gigantiska byggnadsverk och dess historia maste upplevas med egna ogon.
Det som dock gar att beskriva fran var heldag pa och runt Angkor var var helt sannslost, katastrofalt daliga guide. Med framtander som en hast och en nasal rost som inte kunde uttala R utforskade vi ett av varldens underverk.

Staden Siem Reap lamnade, bokstavligt talat ,ett stort dammmoln i mitt minne. Som vasterlanning kande jag mig inte alls valkommen i staden. Men med en historia som Kambodja ar val betendet ganska forstaligt. Jag tycker dock inte man ska ta ifran Thailand sina glansdagar och saga att Kambodja är asiens nya parla. Landet och kabodjanderna ar inte redo an.  

Med Thailand inte allt for langt bak i tankarna vaknar vi med nya krafter och redo for nya upplevelser da vi just nu befinner vi oss nu i Phnom Phen, huvustaden i Kambodja.

/Cilla

 
  

Marknad pa vart forsta stop i Siem Reap.
  



Highway mellan Siem Reap och Shianockville, den anda  helt asfalterade vagen i Kambodja.




  

Vi var inte ensamma om att vilja se Angkor Wat vid solnedgangen.

  

Vi var inte ensamma vid soluppgangen heller.



Djungel Templet dar Tomb Raider spelades in.

Kommentarer
Postat av: bengan

amen shit vilka fräsiga äventyr ni e på! cambodja låter ju minst sagt spännande :) me like. hoppas ni klarar er undan små kickers kids i förorterna framöver!! ta hand om er x

2009-01-29 @ 14:57:15
Postat av: Fiing

haha den där guiden lät som en höjdare:)

2009-01-31 @ 15:33:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0